У Криму заявили про запуск енергоблоків двох ТЕС

Читать на русском
Запуск нових енергоблоків дозволить підвищити потужність енергосистеми півострова на 500 МВт.

У Криму оголосили про запуск у понеділок, 1 жовтня, перших блоків нових електростанцій у Таврійська в Сімферополі і Балаклавська в Севастополі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, повідомляє Інтерфакс.

«Сьогодні в ніч станція Таврійська запущена першою: перший блок зараз вже працює в мережу на повну потужність. О восьмій ранку закінчений пуск блоку на Балаклавській. 500 МВт потужності зараз Крим плюсом має, крім того, що передається енергомостом», - сказав Черезов.

За його словами, «буде досить серйозна робота, пов'язана з остаточним введенням в експлуатацію» перших блоків станцій, ведуться перевірочні заходи для отримання дозволів на їх запуск. «Думаю, протягом місяця ці питання разом з Ростехнаглядом і власниками вирішимо», - заявив заступник міністра.

Відзначимо, перші енергоблоки ТЕС повинні були ввести в експлуатацію в кінці травня 2018 року.

Як повідомлялося, влітку минулого року і до цього часу в Криму вводили графіки відключення електрики через перевищення допустимого навантаження на високовольтних лініях.

Нагадаємо, після підриву 22 листопада 2015 року опор двох ЛЕП, що ведуть до Криму, на півострові було введено режим НС. Потім Росія пустила дві нитки енергомоста, а з 2016 року відмовилася від поставок електроенергії до Криму з материкової України.

11 травня президент Росії Володимир Путін дав команду на запуск останньої, четвертої нитки енергомоста в Крим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: