Росія та бойовики вербували дружин українських військових

Читать на русском
СБУ викрила вербування представниками Федеральної служби безпеки РФ та бойовиками окупованих районів Донбасу близьких родичів українських військовослужбовців.

Працівники військової контррозвідки Служби безпеки України викрили факти вербування представниками Федеральної служби безпеки РФ та бойовиками окупованих районів Донбасу близьких родичів українських військовослужбовців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба СБУ.

СБУ викрила російські спецслужби на вербуванні родичів українських військовихСлужба безпеки України

Зазначається, що дружини трьох офіцерів Збройних сил України були завербовані під час перебування в своїх батьків у Росії та на окупованих територіях Донецької й Луганської областей.

За даними української спецслужби, на жінок здійснювався психологічний тиск, їм погрожували забороною в’їзду-виїзду, в’язницею, утисками батьків, внаслідок чого вони надали письмові згоди на конфіденційне співробітництво з обранням псевдонімів.

У відомстві зазначають, що після повернення на підконтрольну українській владі територію жінки співпрацюють зі слідством і надають свідчення щодо обставин їх вербувань та отриманих завдань.

В СБУ додали, що за скоєння злочинів за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

При цьому в спецслужбі зазначили, що згідно з положеннями частини другої статті 111 КК України, звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їхніх представників жодних дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок із ними та про отримане завдання.

Раніше вісім країн закликали РФ скасувати «вибори» на Донбасі.

Також суд продовжив арешт екс-перекладача Гройсмана.

Як відомо, 20 грудня 2017 року Служба безпеки України затримала на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну, який передавав російським кураторам інформацію про діяльність українського уряду.

ЗМІ з’ясували, що йдеться про Станіслава Єжова – заступника керівника протоколу прем'єр-міністра. СБУ кілька місяців «вела» його за згодою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана для документування контактів Єжова з російськими спецслужбами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: