Завершення війни на Донбасі: як цим спекулюють?

Читать на русском
Василь ВовкЕксперт з питань державної безпеки

Хуг сказав, що завершити військову складову можливо. Те ж саме говорив президент Франції після того, як його обрали.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт із питань державної безпеки Василь Вовк, оцінюючи заяву Александра Хуга про те, що війну на Донбасі можна завершити за годину.

«Свого часу Макрон також сказав, що знає, як завершити війну, ставши новим членом «нормандської четвірки». Але коли питають, яким чином завершити війну, крім того, що припинити стріляти у відповдьь, сказати нічого. Можна завершити війну швидко, за годину, якщо припинити стріляти. Питання лише в тому, як припинити стріляти? Чому ніхто не відповідає на це?», – зазначив Вовк.

Така риторика – іміджеві речі, які не мають під собою жодного ґрунту та підтвердження, додав він.

Певною мірою це навіть обман громадськості, адже люди сприймають його як політика, що знає, як завершити війну, уточнив експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що АТО буде тривати декілька годинСказано 26 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Хуг – відповідальний представник місії, він виконував роботу належним чином, був на Донбасі, літав між штаб-квартирою ОБСЄ, Києвом і Донбасом неодноразово й постійно був у курсі подій. Він знає про всі порушення, він знає, чому так відбувається», – підкреслив Вовк.

Макрон раніше зробив таку заяву, адже це було корисно тоді для президентства, зараз Хуг так говорить, однак така риторика – радше політичні заяви, що йдуть у мінус, пояснив він.

«Уже зараз жоден президент не береться розповідати, яким чином завершити війну, яким чином припинити стріляти. Акценти змістилися. Тепер говорять, що ЗСУ потрібно посилювати, оснащувати, запроваджувати санкції. Це побічні фактори, які мають місце бути, звичайно. Однак, по суті, така риторика є іміджевою й не має підґрунтя», – резюмував Василь Вовк.

Нагадаємо, 6 жовтня 2017 року президент України Петро Порошенко пообіцяв повернути Донбас.

Додамо, президент України Петро Порошенко вибачився за свою обіцянку швидко завершити антитерористичну операцію на Донбасі. Цю обіцянку він давав у 2014 році, будучи кандидатом на посаду глави держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: