Ердоган оголосив про початок нової військової операції в Сирії

Читать на русском
Також він розповів, що попередня підготовка до операції вже завершена. Турецький лідер додав, що військові приступили до активних дій кілька днів тому.

Анкара завершила приготування до операції проти терористів на схід від річки Євфрат у Сирії.

Президент Туреччини Таїп Реджеп Ердоган заявив, що турецькі військові не дозволять терористам «втопити у вогні й крові» підконтрольні їм території. Про це повідомляється на сайті президента Туреччини у вівторок, 30 жовтня, пише «Слово і Діло».

«Ми не зупинимося на досягнутому й знищимо терористичне угрупування на схід від Євфрату. Незабаром ми зламається терористичну організацію більш всеосяжними та ефективними операціями», – заявив Ердоган.

Також він розповів, що попередня підготовка до операції вже завершена. Турецький лідер додав, що військові приступили до активних дій кілька днів тому.

Він підкреслив, що країна «не зможе дивитися в майбутнє з упевненістю» без того, щоб сирійський питання було вирішене.

За даними ЗМІ, 28 жовтня турецька армія завдала артилерійського удару по позиціях курдських сил самооборони в районі міста Кобань на півночі Сирії. Зазначалося, що обстрілу піддалися вогневі точки, розташовані на стратегічній висоті на східному березі річки Євфрат, звідки проглядається кордон із Туреччиною.

В Анкарі вважають курдські Сили самооборони, які діють на півночі Сирії, терористичним угрупуванням, пов'язаним із забороненою в Туреччині Робочою партією Курдистану.

Раніше Україна надіслала ноту протесту Сирії через делегації Криму.

Також нагадаємо, в Росії заявили, що Сирія вже отримала установки ЗРК С-300.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: