США готують санкції проти компаній РФ у Сирії

Читать на русском
Таким способом США хочуть запобігти можливому відкритому конфлікту між американськими військовослужбовцями і Іраном.

Адміністрація президента США Дональда Трампа розробляє новий план виведення іранських збройних формувань з Сирії, який передбачає введення санкцій проти компаній РФ і Ірану.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на NBC News, який посилається на інформовані джерела.

Як зазначають у виданні, нова військова стратегія не передбачає участі американських військовослужбовців у бойових діях проти іранських солдатів і проти іранских сил, оскільки відкрита агресія суперечить чинним повноважень США на застосування сили в Сирії.

У новому плані, як пише NBC News, перевагу віддано політичним і дипломатичним зусиллям, спрямованим на економічний тиск. За словами трьох джерел, знайомих з документом, США відмовлять у допомозі на відновлення сирійських районів, де присутні іранські і російські збройні формування. США введуть санкції проти російських та іранських компаній, що працюють над відновленням Сирії.

Як відзначає NBC News, таким чином США хочуть запобігти можливому відкритому конфлікту між американськими військовослужбовцями та Іраном.

Нагадаємо, США запровадили санкції проти 20 іранських компаній.

Зазначимо, іранський президент Хасан Роухані звинуватив Сполучені Штати Америки (США) у прагненні змінити режим в Ірані. За словами Роухані, сьогоднішній уряд Сполучених Штатів є ворожим відносно Ірану за останні десятиліття.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: