Україна та Польща підписали новий газовий контракт

Читать на русском
Поставка 200 мільйонів кубометрів газу здійснюватиметься в період із жовтня до 1 травня 2019 року.

Польська нафтогазова компанія PGNiG підписала новий контракт на поставку газу в Україну.

Про це повідомляє прес-служба компанії в середу, 3 жовтня, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що PGNiG та українська компанія «Енергетичні ресурси України» (Energy Resources of Ukraine) транспортуватимуть газ для оператора ГТС України «Укртрансгазу».

Йдеться про 200 млн куб. м газу. Поставку здійснюватимуть у період із жовтня до 1 травня 2019 року. Зазначено, що вибір підрядника визначився за найкращою ціною.

За час із серпня 2016 року до кінця червня цього року PGNiG транспортувала в Україну загальною кількістю 1,3 млрд куб. м газу.

Нагадаємо, в 2017 році Україна збільшила імпорт газу з Європи на 27% (на 3 млрд куб. м) – до 14,1 млрд куб. м. Україна з 26 листопада 2015 року не імпортує природний газ за контрактом із російським «Газпромом», закуповуючи ресурс винятково на своєму західному кордоні.

Однак за підсумками восьми місяців 2018 року Україна скоротила імпорт газу майже на 27% – на 2,5 млрд куб. м – до 6,9 млрд кубів.

АТ «Укртрансгаз» (УТГ) підписало всі контракти за підсумками оголошених в червні тендерів на поставку 2 млрд 220,1 млн куб. м природного газу для виробничо-технологічних потреб і балансування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: