Польща закрила «зелений коридор» на українському кордоні

Читать на русском
Голова МЗС Павло Клімкін заявив, що Польща неформально скасувала на кордоні з Україною зелений коридор.

Польща неформально скасувала в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні «зелений коридор».

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у четвер, 25 жовтня, на брифінгу у Львові, передає «Радіо Свобода».

За його словами, це є однією з причин утворення довгих автомобільних черг при перетині українсько-польського кордону.

«Формально нічого не скасовано. Польща створює ситуацію, коли на кордоні утворюються величезні черги. Звичайно, це й на нашій відповідальності, зокрема кількість «евроблях», і ми це знаємо. А що робити з вантажним трафіком, автобусами? Контролем?», – риторично запитав Клімкін.

Голова МЗС зазначив, що механізми контролю на кордоні мають бути уніфіковані, зокрема має бути більше спільних пунктів митного та прикордонного контролю.

«Досягнуто домовленості між Україною та Польщею про те, що з чотирьох до восьми збільшимо кількість пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Проблема України в тому, що немає під'їзної дороги до пунктів», – сказав Клімкін.

Нагадаємо, на початку жовтня на кордоні з Польщею утворилися кілометрові черги з вантажівок. Час очікування в чергах на пунктах пропуску для вантажного автотранспорту досягає трьох діб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: