Реконструкція «Совиного гнізда»: обвинувальний акт щодо мера Ужгорода скерували до суду

Читать на русском
Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (розтрата засобів, вчинена шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великому розмірі).

Прокуратура Закарпатської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт щодо Ужгородського міського голови Богдана Андріїва в кримінальному провадженні щодо реконструкції культурно-історичного центру «Совине гніздо».

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на інформацію прес-служби прокуратури Закарпатської області в понеділок, 29 жовтня.

Богдан АндріївМіський голова Ужгорода
Андріїв пообіцяв замінити літери "Я люблю Ужгород"Сказано 22 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

У ході досудового розслідування встановлено, що в результаті протиправних дій міського голови Ужгорода із місцевого бюджету незаконно в якості оплати за невиконані роботи і невикористані будівельні матеріали, було перераховано понад 6,5 млн грн, виділених на реконструкцію пам'ятника архітектури національного значення «Комора і винний льох XVII століття», відомий як «Совине гніздо».

«Так, для перерахування підрядній організації грошових коштів міський голова підписав і завірив печаткою Ужгородської міської ради акти виконаних робіт, в яких підрядником внесені неправдиві відомості з завищенням їхньої вартості. Тобто, фактично ці кошти були розтрачені», - поінформували в прокуратурі.

Підписання цих документів, в подальшому стало підставою для перерахування підприємству коштів за роботи, які згідно з висновком експерта, станом на той момент виконані не були.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (розтрата засобів, вчинена шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великому розмірі) та ч.2 ст.28, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (співучасть по попередній змові в службовій підробці документів).

Як повідомлялося, 30 серпня 2018 року Андріїву вручили підозру у справі реконструкції культурно-історичного центру «Совине гніздо».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: