Україна закликала Росію припинити відправку «гумконвоїв»

Читать на русском
МЗС України направило російському МЗС ноту протесту з вимогою до РФ припинити здійснення протиправних дій проти суверенітету Української держави.

МЗС України направило російському МЗС ноту протесту з вимогою до РФ припинити здійснення протиправних дій проти суверенітету Української держави і неухильно дотримуватися міжнародного права в зв'язку з черговою відправкою автоколон із гуманітарним вантажем на непідконтрольні Києву території Донбасу.

Про це йдеться в оприлюдненому прес-службою українського МЗС коментарі в п'ятницю, 26 жовтня, передає «Слово і Діло».

У відомстві нагадали, що напередодні російською стороною було здійснене незаконне переміщення на територію України через закриті прикордонні пункти пропуску Ізварине та Успенка двох автомобільних колон.

«...під приводом доставки т.зв. гуманітарного вантажу жителям тимчасово окупованої Російською Федерацією території України в Донецькій і Луганській областях», - йдеться в документі.

В українському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що російський вантаж був переміщений із порушенням норм і принципів міжнародного права, чинних двосторонніх угод, законодавства України та раніше узгоджених модальностей доставки гуманітарних вантажів, у тому числі необхідності їхнього супроводження представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста і обов'язкового оформлення т.зв. гуманітарного вантажу представниками прикордонних і митних органів України.

Також Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту протесту в зв'язку з черговим призовом жителів окупованого Криму в російську армію.

Раніше Росія знову перекинула військові кораблі в Азовське море.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: