Росія привезла на Донбас черговий «гумконвой» - ОБСЄ

Читать на русском
У четвер, 28 червня, на контрольовану Росією територію Донбасу вдерся 78-й гуманітарний конвой.

У четвер, 28 червня, на контрольовану Росією територію Донбасу вдерся 78-й гуманітарний конвой.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в ОБСЄ.

В ОБСЄ повідомили, що не змогли перевірити вміст гумконвоя РФСпостережна місія ОБСЄ заявила, що контрольовані РФ бойовики не дозволили спостерігачам перевірити гумконвой.

«28 червня о 06:19 за московським часом 76-й російський конвой прибув на прикордонний пункт пропуску Донецьк», - йдеться у повідомленні.

Спостерігачі нарахували 17 автомобілів, які перетнули кордон і через кілька годин в тому ж складі виїхали назад в РФ. Конвой складався з одинадцяти вантажних автомобілів та шести машин супроводу, включаючи одну швидку допомогу. Всі вантажівки мали напис «Гуманітарна допомога з Російської Федерації».

В ОБСЄ зазначають, що транспортні засоби візуально перевірялися прикордонниками та митниками Російської Федерації лише ззовні. Три українських прикордонники та два митники у супроводі росіян також оглянули транспортні засоби ззовні (не входячи всередину).

В процесі перевірки не задіювали службових собак, а вся процедура тривала 45 хвилин.

О 13.10 конвой проходив перевірку на виїзді з України в РФ. Цього разу російські прикордонники перевіряли автомобілі з допомогою службових собак.

Згідно із заявою російських чиновників, цей конвой вважається 78-им, який був відправлений в Україну. Оскільки два з цих конвоїв не перетинали прикордонні пункти «Донецьк» або «Гуково», Місія спостерігачів їх не фіксувала. Отже, виходячи з підрахунку СММ, цей конвой вважається 76-им, який в’їхав в Україну.

Також нещодавно на Донбас прибула гуманітарна допомога з Білорусі - продукти харчування, комплекти меблів і холодильники.

Раніше в Луганську область прибула гумдопомога з Франції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: