Київрада підвищила ставку податку на нерухомість

Читать на русском
Тепер податкова ставка на житлову і нежитлову нерухомість у столиці буде однаковою - 1,5% від мінімальної заробітної плати за 1 м кв.

Київська міська рада 18 жовтня підвищила ставку податку на нерухомість для фізичних осіб.

Як передає «Слово і Діло», про це в четвер, 25 жовтня, пише КиевВласть.

У Києві подешевшала нерухомість – експертиЗ початком відпусток інтерес до нерухомості у столичному регіоні знизився. Але на осінь прогнозують зростання попиту.

Згідно з новим рішенням міськради, податкова ставка на житлову і нежитлову нерухомість у Києві тепер буде однаковою - 1,5% від мінімальної заробітної плати за 1 м кв. У колишній редакції документа вона була встановлена ​​на рівні 1,25% від мінімальної заробітної плати за 1 м кв. для житлових приміщень і 1,5% від мінімальної заробітної плати за 1 м кв. для більшості об'єктів нежитлової нерухомості.

Також повідомляється, що з 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата, за інформацією Кабміну, складе 4170 грн, тому киянам доведеться платити податок за кожен квадратний метр своєї житлової нерухомості в розмірі 62,5 гривень.

Неоподатковувана площа житла залишилася колишньою: 60 кв. м для квартир і 120 кв. м для будинків. Якщо платнику податку належить кілька видів нерухомості, то мінімальна неоподатковувана площа становить 180 кв. м.

Податок на нерухомість сплачується за кожен квадратний метр, що перевищує норму.

Як повідомлялося, фізичні особи в січні - серпні 2018 року сплатили до місцевих бюджетів 582,5 млн гривень податку на нерухоме майно.

Раніше в ДФС заявляли, що в Києві рекордно зросла добровільна сплата податків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: