Стали відомі деталі справи затриманого НАБУ співробітника СБУ

Читать на русском
У Бюро задокументували отримання неправомірної вигоди працівником української спецслужби від 16 іноземців.
Олександр Карамушка

Затриманий детективами НАБУ начальник сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділення Служби безпеки України в місті Києві та Київській області Олександр Карамушка вимагав та отримав неправомірну вигоду щонайменше від 16 іноземців.

Про це йдеться в матеріалах кримінального провадження, повідомляє «Слово і Діло».

У Бюро зазначають, що Карамушка був обізнаний у деталях кримінального провадження, яке розслідувала Національна поліція, а саме про факти внесення неправдивих відомостей про вагітність до 58 медичних довідок, вчиненого невстановленими посадовими особами консультативно-діагностичного центру Дніпровського району міста Києва.

Наголошується, що використовуючи фейкові відомості про вагітність, іноземці отримували посвідку на проживання в Україні. Знаючи про такі деталі, співробітник СБУ вимагав і отримав від іноземців неправомірну вигоду в розмірі 47,5 тисяч доларів. Наразі встановлені 16 іноземців: громадяни Узбекистану, Таджикистану, Ірану, Російської Федерації, Туреччини, Сирії, Грузії та Індії. Іноземці передали неправомірну вигоду за непритягнення до кримінальної відповідальності за підробку офіційних документів, а також неініціювання питання про скасування зазначених осіб посвідки на постійне проживання.

Нагадаємо, затриманий НАБУ співробітник СБУ вийшов під заставу.

Раніше в САП планували оскаржити запобіжний захід Карамушки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: