Лукашенко звинуватив Росію у «варварському ставленні»

Читать на русском
Росіяни поводяться по-варварськи стосовно Білорусі, здійснюючи недобросовісну конкуренцію, заявив Олександр Лукашенко.

Білоруський президент Олександр Лукашенко звинуватив Росію в недобросовісній конкуренції.

Як пише «Слово і Діло», на його думку, Москва не виконує зобов'язань у рамках Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), заявив він під час візиту на ВАТ «Гомсільмаш» у п'ятницю, 10 серпня, передає БелТА.

«У нас зараз важкий період: росіяни поводяться по-варварськи стосовно нас, публічно про це говорю. Вони (росіяни) від нас вимагають чогось, ніби ми васали в них, а в рамках ЄАЕС, куди вони нас запросили, вони виконувати свої зобов'язання не хочуть. Ось вони й створюють неконкурентну ситуацію», - заявив білоруський лідер.

За його словами, Москва дорікає Вашингтону і західним країнам у створенні неконкурентного домінування, хоча при цьому сама створює такі умови для Мінська.

«Це ще тема нашої розмови з президентом Росії. Але ми повинні працювати в тих умовах, у яких сьогодні існуємо», - підсумував глава Білорусі.

У розмові зі співробітниками підприємства він також закликав два-три роки витримати, так як на країну чинитиметься тиск з боку конкурентів.

«Ми затиснуті із Заходу різними комбайнерськими класами-лексіонами і т.д. І ми затиснуті, на жаль, зі сходу нашим старшим братом, який поводиться в конкуренції недобросовісно. Вони Ростсельмаш свій всіляко підтримують, субсидують, порушуючи наші домовленості в Євразійському економічному союзі», - заявив Лукашенко, назвавши ситуацію несправедливою і неправильною.

Нагадаємо, раніше Лукашенко доручив бізнесу знайти заміну ринку РФ.

Перед цим повідомлялося, що Білорусь готова закрити кордон з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: