Лукашенко оновив уряд Білорусі

Читать на русском
Президент Білорусії Олександр Лукашенко оновив керівництво уряду, прем'єр-міністром призначено Сергія Румаса.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко оновив керівництво уряду, прем'єр-міністром призначено Сергія Румаса.

Про це повідомляє видання БелТА, передає «Слово і Діло».

Першим заступником прем'єр-міністра призначено Олександра Турчина. Раніше він керував апаратом Ради міністрів. Ще одним заступником білоруського прем'єра став Ігор Ляшенко. До цього він очолював концерн «Белнефтехим». Володимир Кухарєв також призначений заступником прем'єр-міністра. Раніше він обіймав посаду заступника голови Комітету державного контролю. За словами Лукашенка, він відповідатиме за питання будівництва, житлово-комунального господарства і транспорту.

Крім того, заступником прем'єр-міністра призначено Ігоря Петришенка, який до цього був послом Білорусі в Росії. Він буде відповідати за соціальну сферу - охорону здоров'я, освіту, культуру, спорт.

Міністром архітектури та будівництва призначено Дмитра Мікулєнок. Міністром промисловості - Павло Утюпін. Міністром зв'язку і інформатизації призначено Костянтина Шульгана.

«Людина дисциплінована, військова, дуже добре знає цю сферу, і особливо перспективу розвитку, пов'язану з інформаційними технологіями, створенням великої питомої ваги в сфері IT», - охарактеризував нового міністра президент Білорусії.

Міністерство економіки очолить Дмитро Крутий. Головою Державного військово-промислового комітету призначено Романа Головченка.

Раніше Лукашенко нагородив Кадирова орденом.

Також президент Білорусі звинуватив Росію в «варварському ставленні».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: