У Мінську затримали українського журналіста

Читать на русском
Міліція затримала українського журналіста й видавця Миколу Балабана, який приїхав на форум до Мінська.

Білоруські правоохоронці затримали в мінському готелі київського журналіста й видавця Миколу Балабана та відвезли до відділку.

Як передає «Слово і Діло», про нічне затримання й поїздку до відділку Микола Балабан сам повідомив журналісту «Радіо Свобода».

Клімкін назвав перебування українців у Білорусі потенційно небезпечнимМіністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що перебування українців у Білорусі можна назвати потенційно небезпечним.

Пізніше журналіста відпустили, на Форум медіаменежменту та ІТ в Мінську він прийшов близько 12 години дня. Від інших коментарів він відмовився. Організатори медіафоруму назвали цей випадок непорозумінням.

Микола Балабан є засновником київської Студії нативної реклами ZDATNI. Свою професійну кар'єру він почав у 2007 році – відразу після того, як залишив посаду юриста в Міністерстві промислової політики України. З 2011 року спільно з Look At Media на українському ринку видають The Village Київ. Студія реалізувала нативні проекти для VW, мережевого магазину «Сільпо», Hennessy, UPD та інших.

У мінській міліції випадок поки не коментують.

Нагадаємо, сьогодні в Гомелі починається перший Форум регіонів України та Білорусі. В його межах відбудеться й перша цього року зустріч глав держав Олександра Лукашенка та Петра Порошенка.

Це не перший випадок, коли білоруська міліція раптово вривається до готелю й затримує українців. 11 лютого 2017 року до номера готелю в Мінську близько другої години ночі до українського письменника Сергія Жадана, який приїхав до Мінська на літературний фестиваль, увірвався міліцейський патруль. Нічого не пояснюючи, міліціонери доправили його до дільниці. Йому поставили штамп у паспорт про заборону на в'їзд до Білорусі на невизначений термін.

Однак після офіційних протестів з боку Міністерства закордонних справ України білоруська влада анулювала заборону на в'їзд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: