МЗС Білорусі прокоментувало затримання Жадана

Читать на русском
У міністерстві закордонних справ Білорусі назвали затримання українського поета Жадана непорозумінням.
Сергій Жадан

У міністерстві закордонних справ Білорусі назвали затримання українського поета і письменника Сергія Жадана непорозумінням.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112».

За словами Жадана, про скасування заборони на в'їзд до Білорусі він дізнався вже на шляху до України. «До мене звернулися представники МЗС Білорусі і сказали, що це непорозуміння, проблему вирішили», - зазначив він.

Жадан підкреслив, що для нього заборона на в'їзд до Білорусі була несподіванкою. «За даними правоохоронців, я був в списках з 2015 р. Потім мене зі списків виключили, а потім знову додали. Для мене це все безглуздо. Про який тероризм може йти мова? Це якась маячня. До нього відношення я маю хіба що через те, що його засуджую... Був в Білорусі минулого літа. Тоді про заборони ніхто не говорив», - сказав він.

Зараз письменник уже прибув до Києва. «Спокійно перетнув кордон. Проблем не виникло», - зазначив він.

Знову територію Білорусі Жадан планує відвідати в травні - на цей раз з концертом. Однак перед поїздкою письменник планує перевірити, чи немає кого-небудь з його музикантів в спеціальні списки.

Нагадаємо, раніше Білорусь анулювала українському письменнику і поету Сергію Жадану заборона на в'їзд в країну. Рішення було прийнято протягом декількох годин.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: