Білорусь скасувала заборону на в'їзд Жадану

Читать на русском
Білорусь анулювала українському письменнику і поету Сергію Жадану заборону на в'їзд в країну. Рішення було прийнято протягом кількох годин.
Сергій Жадан

Білорусь анулювала українському письменнику і поету Сергію Жадану заборону на в'їзд в країну. Рішення було прийнято протягом кількох годин.

Про це повідомив сам письменник у Facebook, пише «Слово і Діло».

«Те, що питання позитивно вирішилося, це гарне свідчення, що протиріч між нами немає. Дуже розраховую на те, що це не тенденція, а випадок», – сказав Жадан.

Крім того, письменник на своїй сторінці у соцмережі зазначив: «Друзі, ну що – хрестовий похід відміняється! Здоровий глузд і почуття гідності перемагають все, що було написано в путінських темниках. Дуже радий можливості далі відвідувати Білорусь та поглиблювати українсько-білоруські культурні зв'язки».

У Мінську затримали українського журналістаВночі в Мінську міліція затримала журналіста Громадського ТБ Донбасу Віталія Сизова, який приїхав, щоб зробити репортаж про засідання Тристоронньої контактної групи.

Жадан подякував українському МЗС та його голові – Павлу Клімкіну, послу України в Білорусі, команді українських дипломатів у Мінську, білоруському МЗС.

«Побачимося в травні в Мінську на концерті», – зазначив поет.

Нагадаємо, сьогодні вночі українського письменника Сергія Жадана затримали в Мінську без пояснення причин. Пізніше МЗС України викликало посла Білорусі через затримання українського письменника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: