На Донбасі зараз найнапруженіша ситуація з початку року – Хуг

Читать на русском
За минулий тиждень кількість порушень режиму припинення вогню в Донбасі збільшилася на 70 відсотків. Зараз на сході України найбільш напружена ситуація з початку року.

За минулий тиждень кількість порушень режиму припинення вогню в Донбасі збільшилася на 70%. Зараз на сході України найбільш напружена ситуація з початку року, при цьому обидві сторони конфлікту не реагують на заклики ОБСЄ про дотримання перемир'я.

Про це в понеділок, 18 червня, в інтерв'ю «Коммерсанту» заявив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає «Слово і Діло».

Меморандум проти РФ у суді ООН: чи вдасться домогтися компенсації за Крим і Донбас?12 червня Україна передала до Міжнародного суду ООН меморандум про порушення РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

«Що стосується випадків порушення режиму припинення вогню, то їхня кількість за минулий тиждень зросла на 70% в порівнянні з попередньою. За нашими спостереженнями, в чотири рази збільшилася кількість озброєнь, розташованих із порушенням ліній відведення. Відповідальність за ці порушення, як я вже говорив, несуть обидві сторони», - сказав Хуг.

Він нагадав, що збільшення числа порушень режиму припинення вогню спостерігається з середини травня.

«І зараз ми маємо справу з найбільш напруженою ситуацією з початку року. Але такі цикли збройного насильства ми вже спостерігали і раніше, що знову підводить нас до висновку, що сторони мають всі можливості управляти ситуацією на місцях. Під час свят і за такими випадками, як початок навчального року або збір врожаю, кількість порушень перемир'я знижується, але потім знову зростає», - додав Хуг.

При цьому сторони не реагують на заклики припинити порушення, заявив представник СММ ОБСЄ.

«Сторони продовжують утримувати озброєння в місцях, де його не повинно бути. І жодна із сторін не дотримується досягнутих в Мінську домовленостей щодо протимінної діяльності... Сторони просто не реагують на зафіксовані нами порушення, що веде до безвідповідальності. Це породжує безкарність, яка в кінцевому підсумку спричиняє подальші порушення», - підкреслив Хуг.

Раніше Хуг розповів, скільки порушень режиму припинення вогню зафіксовано на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: