Катастрофа МН17: Порошенко просить парламент не виходити зі слідства

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про продовження співпраці з Нідерландами щодо розслідування катастрофи рейса МН17.

Президент Петро Порошенко вніс у Верховну раду законопроект №0204 про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії угоди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті парламенту.

Роковини катастрофи MH17: обіцянки політиків залишилися незмінними17 липня 2014 року бойовики на Донбасі з російської установки Бук збили пасажирський літак рейсу MH17.

Відповідний проект був внесений до Ради 23 жовтня 2018 року.

Так, ухвалення закону дозволить ратифікувати угоду, а це сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин авіаційної катастрофи рейсу МН17 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії».

«Відповідно до меморандуму про взаєморозуміння між міністрами закордонних справ України та Королівства Нідерландів від 24 липня 2014 року, українська сторона передала Нідерландам повноваження на проведення розслідування причин та наслідків авіаційної катастрофи, яка сталася на території України 17 липня 2014 року», – йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, в липні цього року Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди з Нідерландами про співпрацю по катастрофі MH17 на Донбасі.

Зазначалося, що завдяки ратифікації угоди стане можливим співробітництво між компетентними органами двох держав. Зокрема, угодою визначається порядок і особливості виконання певних процесуальних дій для ефективного розслідування й засудження причетних до катастрофи осіб у межах судової системи Нідерландів.

Також угодою регламентується процес передачі Нідерландам справ, виконання запитів Нідерландів про участь обвинувачених, а також свідків або експертів у судовому процесі на території Нідерландів у режимі відеоконференції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: