«Нафтогаз» визначився з цінами на газ для промисловості в листопаді

Читать на русском
НАК Нафтогаз України вже підвищила ціну газу для промисловості на жовтень і не буде її змінювати в листопаді.

НАК «Нафтогаз України» залишила на колишньому рівні ціну на газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання на листопад 2018 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу компанії.

Газ подорожчає на 23,5%. Чому та чи була альтернатива?Україна без кредиту Міжнародного валютного фонду не уникне дефолту, а тому змушена була виконати його умову й підвищити ціну на газ. Про ситуацію поговорили з експертами.

Згідно з повідомленням, в листопаді «Нафтогаз» пропонує газ за ціною 13 438,8-14 586,0 грн/тис. куб. м (з ПДВ). Запропоновані ціни на природний газ диференційовані залежно від обсягів закупівлі та умов оплати.

Нагадаємо, що у вересні НАК «Нафтогаз України» підвищила ціну на газ у жовтні на 9,4-9,7% до 13 438,8-14 586,0 грн/тис. куб. м (з ПДВ).

Відзначимо, що 19 жовтня Кабінет міністрів вирішив підвищити ціну на газ для населення. Так, ціни на газ для населення з 1 листопада зростуть на 23,5%. Згідно з ухваленою постановою, ціна газу з 1 листопада становитиме 8,55 грн за куб. м. До листопада діють спеціальні зобов'язання НАК «Нафтогаз» за поточною ціною.

Як повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, рентабельність «Нафтогазу» під час продажу газу населенню за новою ціною становить 4,5%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: