Київ закупив нову спецтехніку для зими

Читать на русском
Столична влада закупила нову спецтехніку, яка буде працювати на вулицях міста в зимовий період.

Влада Києва закупила 44 одиниці нових тракторів і 10 міні-навантажувачів зі снігоочисним обладнанням до зими.

Як пише «Слово і Діло», ця спецтехніка поповнила парк підприємства і вже готова до роботи, повідомили в прес-службі КМДА в середу, 24 жовтня.

Згідно з повідомленням, Київавтодор до осінньо-зимового періоду підготував 370 одиниць техніки. Частину техніки кияни змогли побачити на виставці спецтехніки, яка відбулася біля Національного комплексу Експоцентр України (колишня ВДНГ). На виставці представили 225 одиниць як нової, так і капітально відремонтованої багатофункціональної техніки.

Як зазначив генеральний директор Київавтодору Олександр Густєлєв, вся ця техніка дозволить більш оперативно і якісно прибирати столичні вулиці, проїзди і тротуари, особливо в зимовий період.

«З 2014 року парк спеціальної техніки Київавтодору поповнився 221 одиницею техніки. З них 158 - техніка для зимового утримання дорожньої мережі», - повідомив він.

За словами Густєлєва, підприємства корпорації завершують укладання договорів з організаціями на залучення допоміжної збиральної техніки на випадок затяжних снігопадів та виникнення надзвичайних ситуацій. Планується укласти договори на залучення до 150 одиниць техніки. «Всього в осінньо-зимовий період 2018-2019 років цілодобово в місті чергуватиме 424 одиниці снігоприбиральної техніки», - розповів він.

Крім того, Київавтодор закупив уже 90% від необхідних обсягів піску і солі, щоб вдало пройти зимовий період. Всього місту необхідно близько 35 тисяч тонн солі та 46 тисяч тонн піску для обробки вулично-дорожньої мережі.

Нагадаємо, що в Карпатах у ніч на 24 жовтня почав падати сніг, який іде до цього часу.

Також «Слово і Діло» вивчало, що українські мери роблять в рамках підготовки до зимового періоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: