Авіакомпанії США відновлять польоти до трьох українських міст

Читать на русском
Федеральне управління цивільної авіації США скасувало заборону на польоти американських авіакомпаній в аеропорти трьох міст України та над деякими районами Чорного моря.

Федеральне управління цивільної авіації США скасувало заборону на польоти американських авіакомпаній в аеропорти трьох міст України та над деякими районами Чорного моря.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters, через чотири роки американським авіаперевізникам дозволили здійснювати цивільні рейси в аеропорти Харкова, Дніпра і Запоріжжя. Заборона на польоти до Криму залишається чинною.

До «Борисполя» зайшла найбільша бельгійська авіакомпаніяРейси між Брюсселем і Києвом будуть відбуватися чотири рази на тиждень - по понеділках, середах, п'ятницях і неділях.

Зазначається, що рішення було ухвалено в зв'язку з поліпшенням ситуації з безпекою в деяких регіонах України, однак авіаперевезення можуть проводитися з «мінімальним додатковим ризиком».

У повідомленні відомства зазначено, що польоти в три аеропорти України, в тому числі у другому за величиною українському місті Харкові, дозволяються, оскільки для безпеки польотів достато існуючої буферної зони між містом і територією, де тривають бойові дії.

У квітні 2014 року авіаційна влада США ввела заборону на польоти над Кримом і зонами бойових дій на Донбасі, а потім розширила заборонену для польотів зону після знищення російською ракетою пасажирського літака рейсу MH17 в небі над Донецькою областю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: