Трамп пообіцяв показати «любовні послання» від Кім Чен Ина

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп пообіцяв показати листи, які він отримував від лідера КНДР Кім Чен Ина.

Президент США Дональд Трамп пообіцяв показати листи, які він отримував від лідера КНДР Кім Чен Ина.

Як пише «Слово і Діло», про це американський лідер заявив в інтерв'ю The Washington Post, опублікованому 21 жовтня.

Трамп провів зустріч із Кім Чен Ином: реакція соцмережДональд Трамп і Кім Чен Ин провели історичну зустріч у Сінгапурі. Слово і Діло зібрало, як на це відреагували в соцмережах.

Газета зазначає, що Трамп «спонтанно» торкнувся ситуації навколо Корейського півострова. Зокрема, господар Білого дому поскаржився на критику своєї політики з боку ЗМІ.

Американський лідер навів листи, отримані від лідера КНДР, як свідчення їх продуктивних відносин.

«Я покажу вам листи, - сказав він. - Вони нагадують любовні послання».

12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч американського і корейського лідерів. Трамп і Кім Чен Ин за підсумками переговорів підписали спільний документ.

Американський лідер назвав його «важливим і всеосяжним» і заявив, що відносини двох країн тепер будуть кардинально відрізнятися від того, що було до цих пір. Голова КНДР назвав саміт історичним і зазначив, що сторони вирішили забути про минулі розбіжності.

Зокрема, Пхеньян оголосив про готовність піти на повну денуклеаризацію Корейського півострова, а Сполучені Штати зобов'язалися у відповідь надати КНДР гарантії безпеки.

Незважаючи на позитивні зрушення в двосторонніх відносинах, США не припинили накладати санкції на КНДР. Так, 6 вересня повідомлялося, що американський мінфін запровадив обмеження проти північнокорейської компанії Korea Expo Joint Venture і громадянина КНДР Пак Джен Кека, підозрюваних в причетності до масштабних кібератак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: