Standard & Poor's підтвердило рейтинги України

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Global Ratings підтвердило довгострокові та короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні В-/В.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в прес-релізі агентства, передає «Інтерфакс».

S&P підвищило кредитний рейтинг «Укрзалізниці»Standard&Poor's підвищило довгостроковий рейтинг дефолту Укрзалізниці з SD до рівня ССС+ (обмежений дефолт).

Зазначається, що прогноз – «стабільний». Він відображає думку аналітиків S&P, що наявна момент програма розширеного фінансування МВФ буде достроково припинена, проте замість неї буде реалізована нова програма терміном на 14 місяців. Вона сприятиме стабілізації макроекономічної політики України в 2019 році.

Водночас був підтверджений рейтинг країни за національною шкалою «uaBBB».

«Незважаючи на те, що Україна не отримувала фінансування в межах програми Міжнародного валютного фонду з березня 2017 року, ми очікуємо, що нова програма, оголошена МВФ, буде схвалена до кінця 2018 року. Ми вважаємо, що нова угода з МВФ допоможе Україні виконати її значні зовнішні боргові зобов'язання, погашення яких настає наступного року, й водночас проводити зважену макроекономічну політику в рік президентських і парламентських виборів», – ідеться в повідомленні агентства.

Негативний вплив на рейтинги може здійснити ситуація, за якої проблеми з фінансуванням з боку міжнародних організацій-донорів та/або нездатність уряду країни залучити фінансування на ринках капіталу в найближчі кілька місяців поставлять під питання його здатність обслуговувати значний зовнішній держборг наступного року, зазначають експерти агентства.

Позитивна рейтингова дія можлива, якщо Україна продемонструє більш значне, ніж очікується, економічне зростання на тлі поліпшення бюджетних показників, що дозволить Нацбанку ще більше пом'якшити валютні обмеження, а також «якщо ми дійдемо висновку, що ситуація в непідконтрольних уряду регіонах – на сході країни – стабілізувалася й подальша ескалація напруженості не передбачається», йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що МВФ та Україна на робочому рівні досягли угоди про нову 14-місячною програмою підтримки економічної політики stand-by, яка замінить програму розширеного фінансування (EFF). Програма міжнародної допомоги stand-by надається тим країнам, які вийшли з переддефолтного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: