S&P підтвердило кредитні рейтинги України

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові та короткострокові суверенні кредитні рейтинги України.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові та короткострокові суверенні кредитні рейтинги України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Банківська система України, як і раніше, перебуває в зоні високого ризику – S&PНезважаючи на деяке поліпшення макроекономічної ситуації в Україні в 2016 році і її подальше поліпшення в 2017 році, ризик української банківської системи залишається одним з найвищих в світі, що відображено в її оцінці на рівні 10 (країни з найбільшими ризиками).

Рейтинги були підтверджені за зобов'язаннями в іноземній та національній валюті на рівні «B-/B», прогноз – «стабільний».

«Наші рейтинги України відображають слабкість її економіки (з точки зору рівня доходів на душу населення), а також несприятливе інституційне середовище та складну політичну ситуацію, значний вплив на які чинить корумпованість різних рівнів управління», – відзначає агентство в релізі.

Суверенні рейтинги України, як і раніше, обмежуються значними ризиками рефінансування зовнішнього боргу, що призводить до необхідності дотримання вимог у рамках програми підтримки українського уряду з боку МВФ.

«Незважаючи на те, що бюджетний дефіцит скорочується, обсяг державного боргу залишається значним внаслідок витрат, пов'язаних із «розчищенням» банківського сектора й лише невеликого прогресу в скороченні значного дефіциту Пенсійного фонду країни», – вказують аналітики S&P.

Як позитивний чинник агентство відзначає успішне управління урядом України своїми зобов'язаннями в 2017 році, що дозволило скоротити потреби в рефінансуванні, особливо в 2019 році, а також у 2020 році.

«Крім того, рейтинги України, як і раніше, стримуються високим рівнем інфляції споживчих цін, що значно перевищує цільовий показник НБУ. Механізм трансмісії грошово-кредитної політики залишається слабким унаслідок дуже високої частки проблемних кредитів українського банківського сектора», – вказує S&P.

Воно зазначає, що прогноз «стабільний» відображає очікування того, що український уряд проводитиме реформи, необхідні для надання п'ятого траншу в рамках програми розширеного фінансування МВФ.

Як повідомлялося, Україна та МВФ продовжують переговори щодо приїзду місії МВФ до Києва для подальшої співпраці в рамках програми.

Також в S&P дали прогноз курсу гривні на три роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: