Ізраїль відкриває кордон із сектором Газа

Читать на русском
У Міноборони рішення відкрити КПП пояснюють тим, що число інцидентів із застосуванням насильства в секторі Газа останнім часом зменшилося.

Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман доручив відкрити контрольно-пропускні пункти Ерез і Керем-Шалом на кордоні з сектором Газа.

Удар відплати: чому Росії не варто погрожувати ІзраїлюІзраїльські війська мають багатий досвід знищення радянської, а тепер уже й російської військової техніки.

Про це повідомили в неділю, 21 жовтня, відразу декілька інформаційних агентств із посиланням на заяву ізраїльського міністерства, пише «Слово і Діло».

У Міноборони рішення відкрити КПП пояснюють тим, що число інцидентів із застосуванням насильства в секторі Газа останнім часом зменшилося. Поновлення поставок палива, яке було придбане для Гази на гроші Катару, в міністерстві обговорять пізніше.

Відзначимо, КПП Керем-Шалом використовується для транспортування комерційних і гуманітарних вантажів, КПП Ерез - для проходу людей. Ізраїль закрив їх 17 жовтня після ракетного обстрілу з Гази.

Раніше Ізраїль закривав КПП Ерез з 5 по 13 вересня, а КПП Керем-Шалом - на місяць до 15 серпня.

Також нагадаємо, що Ізраїль відновив польоти винищувачів F-35.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: