ЄС визначився із санкціями за кібератаки

Читать на русском
Європейський Союз планує попереджати і запобігати кібератакам за допомогою обмежувальних заходів.

Європейський Союз планує запровадити обмежувальні заходи у відповідь на кібератаки.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в ком’юніке за підсумками саміту ЄС, повідомляє в четвер, 18 жовтня, прес-служба Європарламенту.

Клімкін: Україна близько 6 тисяч разів була об’єктом кібератак від РФМіністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна за 4 роки близько 6 тисяч разів ставала об’єктом кібернападів з боку Російської Федерації.

«Слід продовжувати роботу над можливостями реагування та запобігання кібератак за допомогою обмежувальних заходів з боку ЄС. Для того, щоб підвищити стійкість ЄС до кібератаки, обговорення пропозицій щодо посилення кібербезпеки повинні пройти при нинішньому складі Європарламенту», - наголошується в документі.

Зазначено, що європейські країни мають намір домагатися зміцнення кібербезпеки для протидії атакам загрозам, захисту демократичних цінностей, боротьби з радикальними рухами і тероризмом і співпраці між країнами в питаннях безпеки.

«ЄС буде далі зміцнювати механізми стримування і протидії гібридним, кібернетичним, хімічним, біологічним, радіологічним та ядерним загрозам», - йдеться в ком’юніке.

Раніше до порядку денного саміту Європейського Союзу, що повинен відбутися в Брюсселі, був включений пункт про необхідність підвищити кібербезпеку країн ЄС.

Раніше Рада Євросоюзу із закордонних справ на засіданні в понеділок, 15 жовтня, в Люксембурзі, затвердила новий режим обмежувальних заходів з метою боротьби проти використання і поширення хімічної зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: