САП програла апеляцію на відмову затверджувати угоду про визнання провини

Читать на русском
Антикорупційні прокурори не змогли оскаржити рішення суду першої інстанції про відмову затвердити угоду зі слідством.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура програла апеляцію на відмову суду затверджувати угоду про визнання провини з підозрюваним у справі колишнього начальника департаменту поліції охорони Сергія Будника.

Таке рішення ухвалив суддя Київського апеляційного суду Сергій Новов, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 14 березня прокурором п'ятого відділу САП Денисом Демківим була винесена постанова про закриття підозри генералу Буднику, якого підозрювали в отриманні неправомірної вигоди. Згідно з постановою, підозра закрита в зв'язку з відсутністю в його діях складу кримінального злочину.

Водночас у цій справі також був інший підозрюваний – юридичний консультант Ігор Береговий, якому спочатку слідство відводило роль посередника. У поданій угоді про визнання провини йому інкримінується шахрайство (ч. 2 ст. 190 ККУ), підбурювання Будника до отримання хабара (ч. 3 ст. 27 ККУ) та надання хабара (ч. 3 ст. 369 ККУ).

Прокурор САП Андрій Довгань та обвинувачений узгодили покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 5 років зі звільненням на випробувальний термін. Однак Шевченківський суд відмовив у затвердженні угоди. У зв'язку з цим САП подала апеляцію на це рішення. Вивчивши матеріали, суддя Новов відмовив у відкритті апеляційного провадження, оскільки рішення суду про відмову затверджувати угоду про визнання провини не передбачає оскарження.

Нагадаємо, спійманого на стотисячному хабарі генерала поліції Будника випустили під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: