ОБСЄ зафіксувала вантажівки біля кордону з Росією

Читать на русском
Спостерігачі помітили на Донбасі озброєння, розміщене з порушенням узгоджених ліній відведення.

У непідконтрольному Україні районі Донецької області, недалеко від кордону з Росією, де відсутні пункти пропуску, безпілотник місії ОБСЄ виявив колону з 10 вантажівок КамАЗ з критими брезентом вантажними відсіками.

Про це йдеться у звіті місії з даними станом на 17 вересня, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 22 вересняСитуація на сході країни станом на 22 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«За допомогою БПЛА СММ дальнього радіуса дії подібні переміщення в цьому районі були зафіксовані 8 серпня», - нагадали в ОБСЄ.

За повідомленням спостерігачів, також на Донбасі було зафіксоване озброєння, розміщене з порушенням узгоджених ліній відведення.

«93 одиниці військової техніки - протягом двотижневого періоду, з яких 56 - у непідконтрольних уряду районах», - заявили в ОБСЄ.

Раніше в ОБСЄ повідомляли про те, що зафіксували колони вантажівок, які в'їжджали в Україну з боку РФ посеред ночі і виїжджали з неї по грунтовій дорозі там, де відсутні прикордонно-пропускні споруди.

Також Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відзначає регрес в процесі розведення сил і засобів в зоні конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, за інформацією ОБСЄ, представники окупованих районів Луганської області заявили про готовність передати на підконтрольні уряду України території ув'язнених, яких засудили до початку військового конфлікту на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: