НАБУ не порушило провадження за висновком НАЗК щодо декларації судді

Читать на русском

У Національному бюро не побачили підстав для відкриття справи за фактом можливої ​​брехні в декларації столичної судді.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: «Слово і Діло»

Національне антикорупційне бюро не порушило кримінальне провадження за фактом декларування недостовірної інформації суддею Солом'янського районного суду міста Києва Ганною Сергієнко на підставі надісланого висновку Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналіста «Слова і Діла».

За інформацією відомства, ті відомості, які вказані у висновку НАЗК, суперечать роз'ясненню самого Нацагентства про застосування окремих положень закону про протидію корупції. У Національному бюро вказали, що згідно з цим роз'ясненням, покриття витрат на відрядження не вважається доходом. Таким чином, компенсація чоловікові судді Сергієнко за тривале відрядження не є доходом і, відповідно, не має декларуватися.

«Підсумовуючи все вищезгадане, детективи НАБУ доходять висновку, що відомості з електронної декларації за 2015 рік не свідчать про те, що вона подала недостовірні відомості в декларації, які відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що є ознакою правопорушення, передбаченого статтею 366-1 ККУ», – додали в Бюро.

«У зв'язку з відсутністю в матеріалах Національного агентства об'єктивних відомостей про наявність ознак складу кримінальних злочинів, підслідних детективам Національного бюро, уповноваженими особами НАБУ не вносилися відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі висновку НАЗК щодо судді Солом'янського райсуду Києва», – додали в Бюро.

Як відомо, НАЗК скерувало до НАБУ обґрунтований висновок щодо декларації Сергієнко, в якому, на думку агентства, є порушення. Однак сама суддя вважає це втручанням в її роботу, оскільки вона задовольняла клопотання детективів у справі про можливу брехню в декларації екс-голови НАЗК Наталії Корчак. З відповідною заявою Сергієнко звернулася до генерального прокурора та Вищої ради правосуддя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: