Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Володимир Зубик

Читать на русском
Володимир Зубик виконав лише одне своє запевнення. Не впорався він, зокрема, з обіцянкою жорстко боротися з корупцією.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Володимир Зубик (група «Відродження»).

Зубик пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №195 (Черкаська область). За час своєї каденції він дав 11 обіцянок, з яких виконав лише одну (9%), а 5 – провалив.

Єдине, що зміг виконати Зубик, – обіцянку впроваджувати реформи щодо пенсійного забезпечення населення. Восени минулого року він підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», згідно з яким виплати перерахують 10 мільйонам пенсіонерів. Крім того, передбачене надання фінансових гарантій для дітей-інвалідів, інвалідів із дитинства, пенсіонерів, які не мають повного робочого стажу, та осіб без права на пенсію.

Однак, підтримавши пенсійну реформу, нардеп провалив іншу програмну обіцянку – домогтися зменшення пенсійного віку. В ухваленому законопроекті не йдеться про підвищення пенсійного віку, але збільшений показник трудового стажу для виходу на пенсію. Таким чином, пенсійний вік знижений не був.

Не виконав Зубик обіцянку внести законопроект про відкликання депутатів-мажоритарників. Відповідна законодавча ініціатива так і не з'явилася в парламенті. Крім того, перед виборами він пообіцяв жорстко боротися з корупцією та бюрократією. При цьому в Раді він не голосував за законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами» та «Про проект закону про державну службу». За законопроект про створення Антикорупційного суду в першому читанні нардеп також не голосував і своїх ініціатив не вносив.

У процесі виконання в Зубика залишаються ще шість обіцянок. Так, він обіцяв реалізувати програму з благоустрою Чигиринського, Чорнобаївського, Драбівського районів, а також Черкас. Ідеться про реконструкцію вуличного освітлення, облаштування спортивних і дитячих майданчиків, ремонту доріг і водопроводів. У січні минулого року депутат повідомив, що з бюджету виділено понад 8 мільйонів гривень субвенції для об'єктів соціального значення в цих районах і Черкасах.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: