Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Зубик заявив, що вирішить питання реконструкції театру в Черкасах

2 липня 2015 року народний депутат України Володимир Зубик заявив, що намагатиметься вирішити питання ремонту театру. За словами депутата, щоб привести драмтеатр до ладу, це коштуватиме мільйон доларів. Також, депутат зазначив, що готовий із власної кишені виділити 400 тисяч і залучити свої "будівельні ресурси". Нагадаємо, що 1 липня сталася пожежа у Черкаському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка. В результаті, глядацька зала і перекриття між поверхами були повністю зруйновані.
Не виконано
Сказано 2 липня 2015 р.

Джерело

  • http://vikka.ua/novini/26514-zubik-obitsyae-dati-na-teatr-vlasni-groshi-a-petrenko-z-golubom-vibivatimut-derzhfinansuvannya.htm
  • http://ck.ridna.ua/2015/07/01/prychynoyu-pozhezhi-v-cherkaskomu-teatri-mozhe-buty-lyudskyj-faktor-hvozd/
  • http://ck.ridna.ua/2015/09/04/zvesty-tymchasovyj-dah-nad-cherkaskym-dramteatrom-mozhna-bulo-b-za-dva-misyatsi/
  • http://dzvin.org/vidstoronennya-vid-posady-dyrektora-cherkaskoho-dramteatru-tse-reaktsiya-na-pozhezhu-kazhut-v-oda/
  • http://v4asno.com/serhij-proskurnya-zvilnyvsya-z-posady-hudozhnoho-kerivnyka-cherkaskoho-teatru/
  • http://v4asno.com/cherkaskomu-teatru-vydilyly-350-tys-hrn-dlya-nahalnyh-potreb/
  • http://ck-oda.gov.ua/fahivtsi-pidrahuvaly-zbytky-vid-pozhezhi-u-dramteatri/
  • Лист заступника директора-начальника управління департаменту капітального будівництва Черкаської ОДА В.Полтавець

Результат

31 липня 2015 року народний депутат Юрій Ткаченко повідомив, що із резервного фонду обласного бюджету на відновлення драмтеатру буде направлено 995 тис. грн. Стільки ж обласна влада просить з резервного фонду міського бюджету. Окрім того, він буде звертатися до Кабміну з проханням спрямувати з резервного фонду державного бюджету решту 18 млн грн. Ткаченко додав, що попередні перемовини з урядовцями вже провели.

4 вересня 2015 року керівник робочої групи з реконструкції Черкаського обласного драматичного театру, архітектор Юрій Калашник заявив, що театр можна відновити за 2 місяці, проте мало ймовірно, що до виборів розпочнуться якість роботи. 10 вересня 2015 року керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль під час особистої зустрічі з представниками колективу Черкаського обласного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка запевнив, що першочергові відновлювальні роботи розпочнуться у запланований термін. На сьогодні вже виконана документальна база, необхідна для використання коштів з резервного фонду як обласного так і державного бюджетів. В облдержадміністрації обіцяють незабаром розпочати ремонт даху, зміцнити пояс другого поверху, а також замінити вікна. 17 вересня 2015 року актори черкаського театру відвідали сесію обласної ради з проханням розпочати нарешті ремонт у театрі. Актор театру і голова благодійного фонду театру Олександр Гуменний наголосив, театр заливає під час дощу, відповідно ремонті роботи потрібно розпочати негайно, щоб не втратити театр повністю. Заслужена артистка України Наталія Мамалига заявила, якщо вимоги не будуть виконуватися, то колектив Черкаського обласного музично-драматичного театру буде змушений розпочати "Театральний Майдан". 21 вересня 2015 року директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко повідомила, що на останній сесії, яка відбулась 17 вересня 2015 року, з обласного бюджету на реконструкцію приміщення Черкаського обласного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка виділено майже мільйон гривень.

Відповідно до листа начальника управління Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської ОДА від 7 жовтня 2015 року, на виконання підготовчих робіт по зазначеному об'єкту передбачено 999,568 тис грн з бюджету розвитку обласного бюджету. Черкаською ОДА направлено лист від 31 липня 2015 року на адресу Кабінету Міністрів України щодо виділення з резервного фонду державного бюджету України 18 млн грн для проведення першочергових аварійно - відбудовних робіт на об'єкті.