Сольвар не домігся виділення грошей на реконструкцію очисних споруд міста Фастова

Читать на русском
Нардеп провалив обіцянку, записану в його передвиборчій програмі, про те, що він буде домагатися виділення коштів з держбюджету на реконструкцію очисних споруд міста Фастова.
Руслан СольварСлово і Діло

Народний депутат по одномандатному виборчому округу №91 Руслан Сольвар провалив свою передвиборчу обіцянку домагатися виділення субвенцій з державного бюджету для реконструкції очисних споруд міста Фастова.

Таку обіцянку він дав 24 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Як депутат, що представляє конкретний регіон, я буду домагатися виділення субвенцій з державного бюджету на цільові програми в Фастівському, Макарівському, Києво-Святошинському, Сквирському районі, а саме: для будівництва та ремонту шкіл, дитячих садків, будинків культури, ФАПів і лікарень; для ремонту доріг, для очисних споруд міста Фастів; для відновлення приміщень Фастівського міського вокзалу; для завершення будівництва Макарівської центральної районної лікарні; для будівництва сучасних екологічно безпечних сміттєпереробних підприємств в кожному з районів», – записано в передвиборчій програмі Сольвара.

У відповідь на наш запит Руслан Сольвар повідомив, що ще в 2014-му році була виготовлена проектно-кошторисна документація по реконструкції каналізаційних очисних споруд Фастова, проте її узгодження призупинено до усунення зауважень ДП «Укргосбудекспертізи». Для проведення державної експертизи проекту тоді потрібно було, щоб міська влада Фастова знайшла 70 тисяч гривень.

На початку 2018 року стало відомо, що в минулому році одним із пріоритетів фастівської громади було рішення проблем комунального підприємства «Фастівводоканал». Зокрема, проводився капітальний ремонт станції знезалізнення, завдяки чому показники заліза в міській воді значно знизилися і максимально наблизилися до норми. На відстійниках міських КОС для нормалізації роботи міських очисних споруд встановлено два нових пристрої. У 2018 році комунальне підприємство «Фастівводоканал» і в подальшому буде проводити комплексну реконструкцію міського КОС.

Як бачимо, зазначені роботи були розпочаті за рахунок комунального підприємства, а не державного або обласного бюджетів. Руслан Сольвар не добився виділення субвенції, тому його обіцянку вважаємо невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Сольвар дав 55 обіцянок, з них 19 виконав і 17 – провалив.

Як Руслан Сольвар та інші мажоритарники Київської області допомагають молоді можна побачити на нашій інфографіці.

Також ми писали, що в Фастові досі не встановлений спортмайданчик, обіцяний Сольваром.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: