Сольвар розповів, чому не вказав у декларації нерухомість

Читать на русском
Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Руслан Сольвар заявив, що не приховував дорогу нерухомість своєї матері.
Руслан Сольвар

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Руслан Сольвар заявив, що не приховував дорогу нерухомість своєї матері.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«У зв'язку з черговою хвилею тиражування цієї «таємниці» хочу ще раз повторити, що ніколи не приховував факту володіння Сольвар Марією Володимирівною тим майном, про яке писали в ЗМІ. Це відкрита інформація, в повному обсязі відображена в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно . Нерухомість, про яку йде мова, була придбана ще до початку моєї роботи в парламенті», - повідомив Сольвар.

Кличко не вказав у декларації зарубіжні будинки родини – відеоНинішній столичний голова Віталій Кличко раніше жив у Каліфорнії та Німеччини, а його дружина з дітьми досі живуть за кордоном. Але в електронній декларації мер Києва не вказав закордонні маєтки або апартаменти родини.

Сольвар також пояснив, що не вніс до декларації це майно в зв'язку з тим, що мати померла ще влітку, тобто до початку кампанії електронного декларування.

«За українським законодавством, право власності на спадщину вступає в силу протягом півроку. Тому на момент заповнення декларації, згадана нерухомість не мала фізичного власника, за що і не потрапила до моєї декларації», - заявив він.

Також депутат запевнив, що ще з 2012 року не має відношення до ряду компаній, про його володіння якими також йшла мова в сюжеті.

На матір Сольвара записані дві квартири і один будинок на загальну суму 36 млн гривень. При цьому майже у всіх деклараціях Сольвара зазначено, що він практично не заробляє грошей і живе в невеликій орендованій квартирі в Ірпені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: