Порошенко прокоментував трагедію в Криму

Читать на русском
Порошенко наголосив на важливості розслідування трагедії, що сталася у середу в окупованому Криму, де в керченському коледжі вбили 19 студентів.

Президент Петро Порошенко наголосив на важливості розслідування трагедії, що сталася у середу в окупованому Криму, де в керченському коледжі вбили 19 студентів.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив під час зустрічі з українською делегацією в Парламентській асамблеї Ради Європи, передає прес-служба глави держави.

Кількість жертв теракту в Керчі збільшилася: в Криму оголосили триденну жалобу (доповнено)У Слідчому комітеті Росії заявили про збільшення кількості загиблих унаслідок теракту в коледжі Керчі до 13.

«Сьогодні в Керчі трапилося жахливе вбивство. Мені прокуратура доповіла, що порушена кримінальна справа», - сказав Порошенко.

Він зазначив, що в полі зору розслідування «особистості потенційного вбивці та жахливі наслідки його дій».

Президент акцентував на тому, що розслідування таких справ є важливим для України, адже Крим є українською територією і українці, що живуть в окупації на півострові – громадяни нашої держави.

Нагадаємо, в одному з коледжів Керчі стався вибух. Уже відомо про 18 загиблих і понад 40 постраждалих, більшість із яких підлітки. Офіційна версія - підрив невстановленого вибухового пристрою.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальне провадження за ст. 205 КК РФ. Пізніше його було перекваліфіковано в ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом). За попередньою інформацією, масове вбивство студентів влаштував 18-річний студент 4-го курсу коледжу Владислав Росляков. Виходячи з картини злочину, Росляков розстріляв перебували в коледжі людей, привів в дію вибуховий пристрій, а потім наклав на себе руки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: