Зведення штабу ООС 16 жовтня: 37 обстрілів, є загиблий і поранені

Читать на русском
У ході бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, троє отримали поранення. За даними розвідки, двоє бойовиків за минулу добу було знищено і шестеро поранені.

За минулу добу, 15 жовтня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася: терористи 37 раз обстріляли українські позиції, дев'ять разів застосувавши заборонене озброєння.

Як повідомляє прес-центр ООС, обстріли були зафіксовані в районі населених пунктів Кримське, Катеринівка, Степове, Троїцьке, Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Південне, Авдіївка, Піски, Невельське, Мар'їнка, Березове, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Водяне, Лебединське і Широкино, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 15 жовтняСитуація на сході країни станом на 15 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Троїцьке, Новолуганське і Талаковка були обстріляні з мінометів 120 мм калібру, а по опорних пунктах біля Троїцького, Луганського, Світлодарська та Гнутового терористи стріляли з мінометів калібру 82 мм. Поблизу Троїцького і Водяного бойовики застосували озброєння бойових машин піхоти. В Авдіївці відбулася бойова сутичка.

У ході бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, троє отримали поранення. За даними розвідки, двоє бойовиків за минулу добу було знищено і шестеро поранені.

З початку поточної доби позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новозванівка, Піски і Павлопіль тричі були обстріляні з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Раніше місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала дивні вибухи.

Також відзначимо, на Донбасі виявили новітню російську систему зв'язку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: