Кім Чен Ин не дав США список ядерних об'єктів

Читать на русском
Північнокорейський лідер вважає, що між Вашингтоном і Пхеньяном відсутня довіра, а в таких умовах ділитися інформацією нерозумно.

Лідер КНДР Кім Чен Ин відмовився надати держсекретареві США Майку Помпео список ядерних об'єктів до підписання декларації про формальне припинення Корейської війни 1950-1953 років.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє газета Yomiuri з посиланням на джерела.

Кім Чен Ин підтвердив Помпео ліквідацію ядерного полігонуЛідер Північної Кореї Кім Чен Ин підтвердив держсекретареві Майку Помпео ліквідацію ядерного полігону Пунгері і запросив інспекторів з США переконатися в цьому.

За інформацією видання, Кім Чен Ин у відповідь на прохання Помпео хоча б частково розкрити перелік ядерних об'єктів заявив, що «США не повірять мені, навіть якби я надав такий список».

Північнокорейський лідер підкреслив, що Пхеньяну і Вашингтону слід побудувати довірчі відносини, перш ніж вживати заходів щодо денуклеаризації Корейського півострова.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що довіряє Кім Чен Ину, незважаючи на численні звинувачення на його адресу.

Нагадаємо, 7 жовтня Помпео зустрівся з лідером КНДР. За підсумками переговорів він заявив, що США продовжують досягати прогресу за угодами, досягнутими на сінгапурському саміті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: