З'ясувалося, коли українцям перерахують пенсії

Читать на русском
Пенсійний фонд має намір з 1 грудня 2018 року провести перерахунок пенсій. Про це повідомила начальник відділу з питань призначення пенсій департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галина Мастюгіна.

Пенсійний фонд має намір з 1 грудня 2018 року провести перерахунок пенсій.

Про це повідомила начальник відділу з питань призначення пенсій департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галина Мастюгіна, передає «Слово і Діло».

Збільшення соцвиплат: що буде з зарплатами та пенсіями в 2019 роціПрем'єр пообіцяв, що в 2019 році мінімальна заробітна плата зросте до 4170 гривень, а в Мінсоцполітики говорять про підвищення пенсій. Більше про соцвиплати, знають експерти.

«Сьогодні скажу єдине, що з 1 грудня вже буде проведений перерахунок в зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму. І такий прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становитиме 1 тис. 497 гривень», - зазначила Мастюгіна.

Також, за її словами, для перерахунку будуть встановлені мінімальні розміри пенсій.

«Наприклад, особи, які досягли 65-річного віку, і жінки, які мають 30 років, а чоловіки 35 років страхового стажу, забезпечуються мінімальним розміром пенсії в розмірі 40% мінімальної заробітної плати. Тобто в наступному році зміниться мінімальна заробітна плата, пенсії також будуть перераховуватися 65-річним особам», - розповіла чиновник.

У той же час Мастюгіна не повідомила про розмір пенсій у 2019 році.

«На наступний рік це буде затверджено в бюджеті. Поки що говорити про це зарано, тому що цифри не затверджені», - додала чиновник.

Раніше місія МВФ оцінила проведення пенсійної реформи.

Також нагадаємо, міністр Рева розповів про ситуацію з аудитом Пенсійного фонду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: