Аваков готовий жорстко реагувати на прояви релігійної ворожнечі

Читать на русском
У Міністерстві внутрішніх справ закликали утриматися від провокацій і спроб дестабілізувати ситуацію в країні.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронці діятимуть жорстко у відповідь на можливі злочини на ґрунті релігійної ворожнечі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба МВС.

Автокефалія для України: чим погрожує Московський патріархатВселенський патріарх Варфоломій не визнає московської церковної юрисдикції над Україною. Більше про ситуацію розповіли експерти.

Так, Аваков наголосив на неприпустимості актів свавілля і екстремізму на ґрунті релігійної ворожнечі або нетерпимості в зв’язку з початком процесу надання автокефалії Українській православній церкві. Крім того, в МВС закликали політичних та громадських діячів утриматися від провокацій і спроб дестабілізувати ситуацію в країні.

«Закликаю не допускати провокацій і спекуляцій. МВС забезпечить безпеку та правопорядок. Якщо виникне необхідність протидіяти екстремізму та релігійній ворожнечі, діятиме жорстко. Хай це не стане несподіванкою для всіх «гарячих голів», – заявив він.

Нагадаємо, вчора священний Синод Константинопольського патріархату зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви (УПЦ) Київського патріархату Філарета.

Також своїм рішенням Синод підтримав продовження надання автокефалії України. Зокрема, документ підтверджує вже ухвалене рішення про те, що Вселенський Патріархат приступає до надання автокефалії церкві України.

Крім того, повідомлялося, що Вселенський Патріарх продовжує процедуру надання томосу Українській православній церкві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: