Порошенко підписав закон про рівність прав чоловіків і жінок в армії

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав законопроект про створення рівних умов і можливостей для служби жінок і чоловіків у Збройних силах України.

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №6109 про створення рівних умов і можливостей для служби жінок і чоловіків у Збройних силах України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу голови держави.

Порошенко підписав закон про військове вітання «Слава Україні!»Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до статутів Збройних сил України.

Очікується, що реалізація закону сприятиме підвищенню рівня правового захисту військовослужбовців-жінок, сприятиме збільшенню кількості жінок на військовій службі, зокрема на вищих військових посадах.

Законом, зокрема, надаються рівні можливості особам обох статей щодо укладення контракту на проходження військової служби й визначається, що жінки можуть укладати контракт на проходження військової служби до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

Також закріплюється принцип, за яким жінки проходять військову службу на рівних засадах із чоловіками, що включає рівний доступ до посад і військових звань та рівний обсяг відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.

Документом скасовуються необґрунтовані обмеження щодо служби жінок у військовому запасі та проходження військових зборів чоловіками та жінками.

Нагадаємо, на початку вересня Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №6109 про створення рівних умов і можливостей для служби жінок і чоловіків у Збройних силах України, за проект закону проголосували 247 парламентарів.

Раніше «Слово і Діло» писало, на що здатні жінки в найкращих арміях світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: