Порошенко підписав закон про військове вітання «Слава Україні!»

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до статутів Збройних сил України.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до статутів Збройних сил України.

Зокрема, мова йде про введення військового вітання «Слава Україні!» - «Героям слава!», Заявив глава держави під час виступу перед військовослужбовцями в Хмельницькій області, передає «Слово і Діло».

Рада запровадила військове вітання «Слава Україні!»: хто підтримав рішенняУ Збройних силах тепер буде вітання Слава Україні – Героям Слава. Хто в Раді підтримав це рішення – на інфографіці.

«Дисципліна не рятує від необхідності поважати професіонала, поважати патріота, поважати людину, поважати військовий колектив. Такий підхід підказує і напрямок поновлення військових статутів. Перші кроки ми вже зробили кілька тижнів тому, коли парламент підтримав пропозиції президента, прийняв закони і я його підписав зі зміни військових статутів щодо військового вітання. «Слава Україні» сьогодні природньо для кожного українського воїна і громадянина», - заявив президент.

Відповідно до закону, в стройовому статуті ЗСУ передбачені вітання «Слава Україні!» І відповідь «Героям слава!».

Крім того, в статуті внутрішньої служби Збройних сил України впорядкували ритуал підняття державного прапора України. Відзначимо, що згідно з чинним законодавством при врученні бойового прапора особа вітає особовий склад з його отриманням, а військовослужбовці відповідають триразовим «Слава». Закон передбачає, що при врученні прапора особа вітає особовий склад словами «Слава Україні!», а військовослужбовці відповідають «Героям слава!».

При доопрацюванні до другого читання вирішили замінити слово «товариш» словами «пан (пані)» в статуті внутрішньої служби Збройних Сил України та стройовому статуті ЗСУ.

Також ввели зміни в закон про Нацполіції, згідно з якими під час перебування поліцейських в строю на вітання керівника або старшого за спеціальним званням «Слава Україні!» Все поліцейські, що знаходяться в строю, відповідають «Героям слава!». Те ж саме відбувається при прощанні. Закон набуде чинноті на наступний день після офіційного опублікування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: