Британська розвідка назвала причетних до кібератак на київське метро та одеський аеропорт

Читать на русском
У Міністерстві інфраструктури обговорили кроки з протидії кіберзагрозам з боку Російської Федерації.

Влада Великої Британії надала Україні інформацію про організовані Головним управлінням Генштабу РФ кібератаки на київський метрополітен та одеський аеропорт.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.

В СБУ зафіксували нову кібератакуФахівці після проведеного розслідування встановили, що ці комп'ютерні віруси є оновленими версіями бекдора Industoyer.

«Надана Національним центром кібербезпеки Великобританії інформація говорить про участь фахівців ГРУ Російської Федерації в атаці на підприємства в жовтні 2017 року. Немає гарантії, що спроби виведення з ладу критичних підприємств галузі не повторяться», – зазначив очільник відомства Володимир Омелян.

У зв'язку з цим він провів оперативну нараду з керівництвом міжнародного аеропорту «Одеса» та КП «Київський метрополітен», під час якої обговорювалися заходи з протидії кіберзагрозам.

«Лише об'єднавши зусилля, обмінюючись інформацією про кіберінціденти та експертизою, ми зможемо створити надійний і взаємовигідний механізм боротьби з кібертероризмом», – підкреслив міністр.

Нагадаємо, Нідерланди та Велика Британія виступають за впровадження нових санкцій ЄС проти Росії за кібератаки.

Захід звинуватив російську військову розвідку в управлінні глобальними кібератаками, спрямованими на установи від спортивних антидопінгових органів до АЕС та лабораторій із дослідження хімічної зброї. 4 жовтня стало відомо, що четверо працівників ГРУ РФ намагалися викрасти в малайзійської влади дані міжнародного слідства у справі катастрофи малайзійського Боїнга на сході України, за що їх пізніше вислали з Нідерландів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: