Британія хоче внести «Новачок» до Конвенції про заборону хімічної зброї

Читать на русском
Делегація Сполученого Королівства виступила в ОЗХЗ за внесення відповідного доповнення до Конвенції.

Великобританія закликала Організацію із заборони хімічної зброї внести нервово-паралітичну речовину Новачок в Конвенцію про заборону хімічної зброї.

Про це в середу, 10 жовтня, повідомило постійне представництво країни при ОЗХЗ в Twitter, передає «Слово і Діло».

МЗС Британії звинуватило Росію в таємній розробці газу «Новичок»У британському МЗС нагадали, що застосування газу «Новачок» є порушенням Конвенції про хімічну зброю.
  «Сьогодні Великобританія підтримала ініціативу в ОЗХЗ, щоб оновити додаток до Конвенції про хімічну зброю і включити в нього нервово-паралітичну речовину Новачок», - наголошується в повідомленні.   На думку представників Лондона, це допоможе зміцнити міжнародну архітектуру безпеки, яка забороняє використання хімічної зброї після атаки в Солсбері.   Нагадаємо, в березні на території Великобританії нервово-паралітичною речовиною Новачок були отруєні колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька.

Після тривалого лікування вони вийшли з коми і почали одужувати.

А в кінці червня жителі Еймсбері Чарлі Роулі і Дон Стерджес були доставлені в лікарню без свідомості. Як з'ясувалося пізніше, вони також отруїлися Новачком.   Через тиждень жінка померла в лікарні, а чоловік прийшов до тями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: