У четвер в Україні зупиняться маршрутки та машини – ЗМІ

Читать на русском
У четвер, 11 жовтня, у Києві очікується транспортний колапс. Вранці перестануть їздити машини і маршрутки. Так перевізники протестують проти ціни на бензин.

У четвер, 11 жовтня, у Києві перевізники аносували ЗМІ акцію «Бойкот ціні на пальне». Вранці перестануть їздити машини і маршрутки.

Про це під час прес-конференції повідомив керівник організації «Авто Євро Сила» Олександр Чернявський, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Главком».

Як змінилася ціна на автомобільне пальне в 2014-2018 рокахЦіна на бензин А-95, дизель та автомобільний газ зросла більш ніж удвічі в Україні за чотири роки.

Мета заходу - зниження цін на бензин для населення України.

«У флешмобі візьмуть участь водії і перевізники з усієї України. Суть акції полягає в тому, щоб зупинитися з 09:00 до 10:00 на дорозі, тим самим паралізувати рух. Ініціативу вже підтримали не тільки власники легкових автомобілів, а й водії маршрутних таксі і рейсових автобусів, вантажівок, фур, швидкої допомоги і поліцейські», - заявив Чернявський.

Нагадаємо, в Україні з початку року значно зросла середня вартість бензину. Згідно з оцінками експертів, до кінця цього року середня вартість А-95 може зрости ще на 2 грн за літр.

Також «Слово і Діло» писало, що зростання цін на бензин приводитиме до збільшення тіньового ринку, підробок. Будь-яке підвищення цін приваблює до ринку більше охочих заробити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: