Гройсман поспілкувався з роботом Софією

Читать на русском
Робот змодельований за образом актриси Одрі Хепберн. Вона володіє штучним інтелектом і здатна розпізнавати обличчя.

До Києва у четвер, 11 жовтня, приїхав людиноподібний робот «Софія» – перший у світі робот, який має громадянство. Вона була розроблена гонконзькою компанією Hanson Robotics і активована 19 квітня 2015 року.

У столиці відбулася прес-конференція з її участю, пише «Слово і Діло».

Робот змодельований за образом актриси Одрі Хепберн. Вона володіє штучним інтелектом і здатна розпізнавати обличчя.

Робот змодельований за образом актриси Одрі Хепберн. Вона володіє штучним інтелектом і здатна розпізнавати обличчя. Софія вміє адаптуватися до поведінки людей, імітувати людські жести, вирази обличчя й понад 60 емоцій.

Відзначимо, що робот Софія вперше в своїй біографії перебуває з офіційним візитом в Україні. До цього вона відвідувала різні заходи в багатьох країнах як почесний гість.

Під час прес-коференції зараз відбувається історична подія – підписання меморандуму про співпрацю між Державним агентством із питань електронного уряду України й компаніями Hanson Robotics і AngelVest із поширення застосування технологій штучного інтелекту й робототехніки в усіх сферах життєдіяльності й галузі економіки України.

Після церемонії підписання Софія почала відповідати на запитання присутніх. Зокрема, робот зазначила, що ще не визначилася, в якій сфері хоче працювати. Також вона невизначено відповіла на запитання про улюблений колір. За її словами, в різні дні він різний. Софія також позитивно висловилася про зустріч із прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. За її словами, він дуже привабливий і розумний.

Робот також прокоментував заяву голови Tesla Ілона Маска про те, що робототехніка може захопити світ. На її думку, це більше прийшло зі сфери розваг, а насправді роботи мають співпрацювати з людьми.

«Я завжди сильно залежала від людей і завжди буду залежати. Я виконую лише ті завдання, які запрограмовані в мені», – заявила Софія.

Робот також повідомила, що поведінка людей не викликає в неї жодних емоцій, незважаючи на те, що вона має емоційний інтелект, як і всі люди. Але це питання до Софії закінчилися, але сама прес-конференція продовжилася. При цьому директор і фінансовий директор компанії Hanson Robotics Девід Чен пояснив, що всі відповіді Софії запрограмовані, відповіді на них вона шукає в мережі. Тому спонтанних слів від неї не почуєш.

Робот Софія також була вражена амбітністю прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

«Я була вражена тим, що він такий молодий і амбітний. Я вважаю, що він підходить Україні», – сказала Софія.

Раніше Гройсман розповів про держбюджет на наступний рік.

Також нагадаємо, Гройсман доручив провести аудит будівельних компаній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: