З'ясувалося, де був завербований екс-перекладач Гройсмана

Читать на русском
Колишній перекладач прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслав Єжов має родинні зв'язки в Росії й був завербований у Санкт-Петербурзі.

Колишній перекладач прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслав Єжов має родинні зв'язки в Росії й був завербований у Санкт-Петербурзі.

Як пише «Слово і Діло», відповідні докази співпраці Єжова з російськими спецслужбами надав прокурор у залі Голосіївського суду, передає кореспондент «РБК-Україна».

Гройсман про перекладача-шпигуна: перевіряли багато разівПрем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що затриманий перекладач Станіслав Єжов перевірявся неодноразово.

Прокурор під час засідання продовжив читати обвинувальний акт.

«Протягом 2017 року Єжов здійснював здобуття відомостей про діяльність у зовнішньо-політичній сфері. Встановлено, що з 2005 до 2007 року він перебував у тривалих відрядженнях у Словенії та США. Після повернення в Україну він потім часто повторював візити до Росії», – розповів прокурор.

Далі прокурор надав докази співпраці Єжова зі спецслужбами Російської Федерації.

«Під час проведення заходів було встановлене фактичне місце роботи Єжова. Встановлено, що має родинні відносини в Росії. Це підтверджує нашу теорію. СБУ надала інформацію, що Єжов надсилав листи на електронну адресу оленапрекрасна@yandex.ru. Ця електронна адреса належить спецслужбам і зареєстрована у місті Санкт-Петербурзі», – додав прокурор.

Адвокат Валентин Рибін після цього заперечив щодо долучення цих документів.

Окрім того, за словами прокурора, слідство встановило, що 24.07.2015 Єжов літав до Санкт-Петербурга, 25.09.2015 – також до Санкт-Петербурга, 26.12.2015 – до Мінська, 09.08.2016 – до Мінська, 20.01.2017 – до Мінська, 04.08.2017 – знов до Мінська.

За його словами, дружина Станіслава Єжова також літала з ним.

«Все це підтверджує зв'язок Єжова зі спецслужбами РФ. Його вербували на територіі Санкт-Петербурга», – резюмував прокурор.

Як відомо, 20 грудня Служба безпеки України затримала на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну, який передавав російським кураторам інформацію про діяльність українського уряду.

ЗМІ з’ясували, що йдеться про Станіслава Єжова – заступника керівника протоколу прем'єр-міністра. СБУ кілька місяців «вела» його за згодою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана для документування контактів Єжова з російськими спецслужбами.

22 грудня Шевченківський райсуд Києва обирав запобіжний захід Станіславу Єжову.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що затриманий перекладач Станіслав Єжов перевірявся неодноразово.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: