Гройсман доручив провести аудит будівельних компаній

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив ДФС перевірити будівельні компанії на предмет сплати податків і легального працевлаштування працівників.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Державній фіскальній службі та Державній службі з питань праці перевірити будівельні компанії щодо сплати податків і легального працевлаштування працівників.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив під час урядового засідання в середу, 26 вересня, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

Як зводять будинки в Україні: чи платять будівельні компанії податкиБудівельники здають житло, але забувають про об'єкти соціальної інфраструктури – дитячі садки, школи, а також заплатити податки.

«Сьогодні буде ще одне протокольне урядове рішення доручити ДФС і Держпраці перевірити всіх будівельників на предмет сплати податків і легальної зайнятості», – сказав він.

Прем'єр також звернувся до міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубко з проханням активізувати роботу будівельного напрямку міністерства.

Раніше Гройсман заявляв, що в будівельній галузі проглядається погана тенденція, коли будуються тисячі квадратних метрів житла, при цьому не зводяться об'єкти соціальної інфраструктури – дитячі садки, школи, неналежним чином сплачуються податки. Крім того, нерідкі випадки тіньової зайнятості на будівництвах, підкреслив глава уряду.

Раніше в Мінрегіоні заявили про запровадження нових будівельних норм із 1 вересня всупереч рішенню суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: