Чи причетні українські компанії до будівництва Керченського мосту

Читать на русском
Прокуратура Автономної Республіки Крим перевіряє причетність українських та іноземних компаній до будівництва Керченського мосту.

Прокуратура Автономної Республіки Крим перевіряє причетність українських та іноземних компаній до будівництва Керченського мосту.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповів глава відомства Гюндуз Мамедов, пише Крім.Реалії.

Кримський міст Путіна: які збитки та в чому помилка УкраїниОмелян впевнений, що РФ використовує Кримський міст, щоб відбити бажання у судновласників заходити до портів Маріуполя й Бердянська. Про збитки України через проект РФ розповіли експерти.

Прокурор прокоментував інформацію про можливі поставки українського щебеню для будівництва Керченського мосту.

«Ми за цим фактом порушили кримінальне провадження і встановлюємо ці факти. Також у нас є кримінальне провадження за фактом будівництва Керченського мосту. Це будівництво завдає істотної шкоди екології», - сказав Мамедов.

Він додав, що прокуратура підготувала ряд клопотань про надання міжнародної правової допомоги для встановлення причетності іноземних компаній до будівництва Керченського моста, і ці запити вже направлені в ряд європейських країн.

Нагадаємо, 15 травня влада Росії достроково й урочисто відкрила так званий Керченський міст із Росії до анексованого Криму. Президент РФ Володимир Путін за кермом КамАЗу здолав шлях від Краснодарського краю до Керчі трохи більше ніж за чверть години, повідомили російські ЗМІ.

16 травня відкрили автомобільний рух цим мостом. Наступного року планується запустити залізничний транспорт.

Росія анексувала Крим у лютому-березні 2014 року, а згодом почала будувати міст із Краснодарського краю РФ, аби мати сухопутний шлях до півострова.

Україна буде судитися з Росією за збитки портів через Керченський міст.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: