Аваков розповів, яку частину від штрафів із TruCam планують залишати для МВС

Читать на русском
МВС пропонує половину коштів від штрафів за порушення правил дорожнього руху, що були зафіксовані автоматично, відправляти до міністерства та Нацполіції.

Міністерство внутрішніх справ пропонує 50% коштів від штрафів за порушення правил дорожнього руху, що були зафіксовані автоматично, відправляти МВС та Нацполіції для розбудови системи відеофіксації на дорогах.

Як пише «Слово і Діло», законопроект змін до Бюджетного кодексу на засідання уряду 10 вересня вніс міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляють «Наші гроші».

Коли на українських дорогах з'являться камери відеофіксації порушень ПДРВ Україні планують встановити більше камер відеофіксації, ніж у Польщі. Однак реалізація цього проекту гальмується двома факторами.

У документі зазначається, що нині 100% штрафів за порушення правил дорожнього руху спрямовуються до загального фонду державного бюджету.

Законопроект пропонує направляти до спецфонду 50% надходжень від правопорушень, що були зафіксовані автоматично, а інші 50% спрямовувати на розвиток мережі відеофіксації (з них 60% – на діяльність Нацполіції та МВС, а решту – «Укравтодору» та регіональним бюджетам у вигляді субвенції).

Усі кошти мають бути використані на закупівлю техніки та будывництво інфраструктури для відеофіксації правопорушень.

За підрахунками МВС, автоматична відеофіксація порушень дозволить щорічно отримувати від штрафів 15-20 мільярдів гривень, а розширення мережі відеофіксації дозволить збільшити цю суму.

При узгодженні позицій проти виступив Мінфін, аргументуючи тим, що відсутність коштів у загальному фонді бюджету може негативно позначитися на фінансуванні соціальних програм. В експертному висновку також вказано, що днями екс-радник Авакова, народний депутат Антон Геращенко від «Народного фронту» вніс до Верховноъ Ради законопроект, що майже ідентичний документу, розробленому МВС.

Нагадаємо, з 8 жовтня поліція почала використовувати камери TruCam для фіксації порушення швидкості на автошляхах.

«Слово і Діло» писало, де використовуватимуть пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: