В Україні починають фотофіксацію порушень ПДР

Читать на русском

В Україні з понеділка, 8 жовтня, в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів - пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Про це повідомила прес-служба патрульної поліції на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

Пристрої TruCam будуть використовуватися тільки з розміщенням дорожніх знаків, що повідомляють про фото-, відео фіксацію порушень, на ділянках автодоріг міжнародного значення і в місцях із підвищеним рівнем аварійності. У цих місцях будуть знаходитися службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору.

Протягом першого тижня поліція використовуватиме TruCam у пілотному режимі. У поліції зазначають, що пристрій містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи і будь-яке коригування даних.

Нагадаємо, за сім місяців 2018 року в Україні оформлено понад 56 тисяч адміністративних протоколів за керування транспортними засобами в нетверезому стані.

Також повідомлялося, що з початку року з вини нетверезих водіїв сталося понад дві тисячі ДТП, у яких загинули 42 людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: